top of page
  • Skribentens bildHostini

Sommaraktiviteter i Stockholm

Många är säkert besvikna över att sommarresorna blivit inställda och man tvingas istället spendera semestern hemma. Däremot så finns det faktiskt väldigt mycket man kan hitta på i vår fina huvudstad. Till att börja med kan du passa på att hyra ut din lägenhet och hyra en annan lägenhet i en annan stadsdel för att få uppleva stan på ett nytt sätt. Önskar du hellre komma iväg från stan ett tag kan du passa på att hyra ett av våra hus i någon av Stockholms närförorter.

Stockholm har mycket att erbjuda, inte minst under sommartid. Det finns många utomhusaktiviteter man kan göra om det svenska sommarvädret tillåter. Förutom alla mysiga uteserveringar man kan sitta på så har vi också många parker och naturområden att vistas i. En favorit hos oss är Kungliga Djurgården, en fantastiskt vacker ö som är väldigt populär att promenera runt. För den fikasugna finns det flera kaféer att välja på, som Djurgårdsbrunn, Café Ektorpet och inte minst Rosendals trädgård. Rosendals trädgård är ett fantastiskt kafé beläget mitt på Djurgården. Här kan du köpa ekologiska måltider och hembakat fikabröd som kan avnjutas i växthuset eller i den lummiga trädgården bland blommande äppelträd.


Utanför stadskärnan

En bit utanför Stockholms innerstad ligger Hagaparken, hit tar du bussen från Odenplan eller så kan du ta ett ännu mer miljövänligare alternativ - cykeln. Hagaparken är en väldigt trevlig park att promenera runt i, att ha picknick här är väldigt populärt. Här finns flera mysiga kaféer, som Fjärilshuset (där du också kan titta på fiskar och fjärilar) eller Koppartälten. Har du tur, får du en glimt av kronprinsessparet som bor på Haga slott. När vi ändå är inne på den kungliga linjen, ska vi också nämna Drottningholm. På slottet bor vårt kungapar och här kan du vandra runt i trädgårdarna som ligger väldigt fint precis intill Mälaren.


Om du istället tar dig lite mer österut kan du komma till Yasuragi, det Japan-inspirerande spat som är beläget på Hasseludden i Nacka, endast ca 40 minuter utanför citykärnan. Här kan du strosa runt i en ”yukata” (en japansk bomullsrock) hela dagarna samt bada i vatten i olika temperaturer. Så om du önskar få dig en ordentlig vilopaus under semestern är det Yasuragi du ska bege dig till.

Skärgården

Kanske är du trots allt sugen på lite mer skärgårdsliv, då behöver du faktiskt inte åka så långt. Fjäderholmarna, en liten pärla, som är Stockholms närmaste skärgårdsö är en underbar liten ö. Hit tar du dig enkelt med båt som endast tar ca 30 minuter. Här finns möjlighet att gå och titta i små charmiga butiksbodar och bada från klipporna. Avsluta sen dagen med lite härliga rökta räkor på Rökeriet. En annan skärgårdsö som är värt ett besök och som du också kan åka till över dagen är Vaxholm, här kan du bada på flera olika platser och äta fantastisk hemgjord gelato från ”Glass på hörnet”, en av Vaxholms populäraste glasskiosker.


Stockholm är fantastiskt, kanske får du nu möjligheten att uppskatta din hemstad lite mer!


Trevlig sommar!


23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page