top of page
  • Skribentens bildHostini

#Livelocal genom korttidsuthyrning

Uppdaterat: 23 apr. 2020

En stad upplevs bäst genom ögonen av en person som bor där. Genom att besöka de resturanger, bagerier, affärer och cafeér som under år vuxit fram att bli de lokala egna smultronställena. Genom att gå de promenaderna och besöka de utkiksplatser som man inte kan läsa om genom Lonely planet eller Tripadvisor. En plats själ och upplevelse finns kort och gott i det som besökarna skapar av den.


Den moderna resenären vill idag uppleva det lokala och annorlunda och inte gå “by the book” utan själv skapa sin resa och sina minnen. Absolut kan man ta del av många bra råd och tips genom att man googlar men det unika finns i det säregna där man har ett nära och presonligt möte med destinationen och det går bortom allt vad google heter. För att nå dessa platser och få ta del av denna typ av upplevelse krävs en lokal kännedom och en öppenhet att ta del av någons vardag. Insikten kring detta är inte minst något som alldeles säkert är en del av varför allt fler väljer att just resa på detta sättet; att man väljer bort hotellet för att bo i en lägenhet genom Airbnb; att man väljer bort den välrenomerade restaurangen för att besöka kvarterskrogen och besöker det lokala galleriet eller vinprovningen snarare än köa på de mer traditionella museerna eller betala dyrt för “upplevelsepaket”. Det är just denna typ av mindset som vi på Hostini vurmar extra för; att gå ifrån det inrutade sättet att resa och gå mer på det personliga och lokala. Att bo i någons hem, besöka någons smultronställe och på så vis få sitt eget personliga möte med staden och inte det som man annars kunde ha läst sig till genom google.


Vi på Hostini hoppas att vi genom att hjälpa till med kort- och långtidsuthyrning av lägenheter bidrar till att denna reseupplevelse fortsätter att växa i den snabba takt som den gör idag: att vi får vara med att skapa den personliga och lokala reseupplevelsen som inte bara bidrar till en upplevelse för gästen och en inkomst för uthyraren utan även som ett bidrar till att växa de lokala verksamheterna, #Livelocal
8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page