top of page
  • Skribentens bildHostini

Hur fungerar det med försäkring?

Uppdaterat: 23 apr. 2020

Det är en av de vanligaste frågeställningarna som kommer upp när vi pratar med våra kunder inför korttidsuthyrning av deras lägenheter här i Stockholm. Även om olyckor sällan händer är det viktigt att ha sitt på det torra. I samband med att du hyr ut din lägenhet genom Hostini täcks eventuella skador i boendet av Airbnbs värdförsäkring. Den kan du läsa om i mer detalj här men viktigt att påpeka är att denna försäkring inte ersätter en fullgod hemförsäkring utan en sådan bör och ska vara täcknad för ditt boende.


Utöver värdgarantin finns det en del åtgärder du kan göra för att förbereda dig inför uthyrningen:


- Plocka undan ting som är värdefulla eller att det blir risk för slittage. Precis som när du själv bjuder hem folk finns chansen att gästen inte ser samma affektionsvärde som du i din ärvda matta eller stol. För att skydda den, dig och gästen från att hamna i en situation där det kanske råkar bli en fläck eller skada råder vi dig att plocka undan de saker som betyder lite extra för dig.


- Markera rum/skåp eller garderober som “inte ingår i uthyrningen” dvs. Där du förvarar föremål och saker du inte vill att gästena ska använda. Precis som när man är på besök hos någon så respekterar gäster i detta, enklast är att helt enkelt sätta ett litet lås på dören/skåpet för att markera.


- Tala om för gästerna vad som är okej och inte okej i ditt hem. Tillsammans med Hostini tar du fram en husguide där vi informerar gästen hur ditt boende fungerar och vad som gäller där. Är det en kran som krånglar/man ska vara försiktig med eller stänga fönstren på ett speciellt sätt? Tydlig information underlättar för både dig och gästerna.


Vår högsta prioritet på Hostini är att du som lägenhetsinnehavare kan känna dig trygg med din lägenhetsuthyrning och vi arbetar löpande med att säkra upp att gästerna är skötsamma och slitaget minimalt på din lägenhet. Utöver att vi noga screenar vilka gäster som får hyra din lägenhet följer vi även upp efter utflytt att allt är helt och i ordning. Står du i valet att hyra ut din lägenhet och vill veta mer? Kontakta oss på info@hostini.se så berättar vi gärna mer.
80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page