top of page
  • Skribentens bildHostini

Fototips från experten


Vi på Hostini samarbetar med fantastiska fotografen Liisa Eelsoo vid fotografering av bostäder som ska hyras ut. Vi har jobbat med Liisa i drygt ett år nu och är mycket nöjda med hennes arbete. Förutom bostadsfotograferingar fotar Liisa även vid bröllop och event. Om ni önskar boka Liisa för ett uppdrag eller vill veta mer om hennes arbete så kan ni klicka här.


Vi satte oss ner med Liisa för att lära oss mer om bostadsfotografering och bad henne dela med sig av sina bästa fototips. Här har vi samlat hennes bästa tips för dig som vill lära dig mer om hur du kan ta ta dina bilder till nya höjder.

Test

Skapa djup i bilden

- Dela upp bilden i ett rutnät enligt tredjedelsregeln, de flesta systemkameror har en sådan funktion! Använd linjerna som ett stöd för att skapa en perfekt symmetri i bilden. På den här bilden har jag komponerat så att golvet ligger under den första nedre linjen och väggarna på de övriga övre två. Balkongdörren är i mitten av bilden och både fönsterbrädan och fiskbens parketten ”pekar” mot den. Även flera målare och naturfotografer kan använda sig av diagonala linjer för att skapa djup i bilden.


Förgrund

- För att bli extra kreativ så brukar jag hitta intressanta objekt som man kan ha i förgrunden. Man kan även tänka på att en bild är uppdelad i tre lager för att skapa djup i bilden så att blicken kan vandra runt.
Proffsiga detaljbilder

- Objektiv med bländartal nära 1, dvs ju mindre bländartal desto suddigare bakgrund/förgrund samtidigt som du selektivt kan fokusera på en detalj. Dessa objektiv brukar vara lite dyrare men är helt klart prisvärda. Ett nybörjartips är att köpa en 50 mm.173 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page